Tokom akcije MUP-a kontrolisano više od 71.000 vozača i otkriveno oko 14.000...

Tokom akcije MUP-a kontrolisano više od 71.000 vozača i otkriveno oko 14.000 prekršaja

Foto: Pixabay // ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom sedmodnevne akcije ROADPOL isklјučili su iz saobraćaja 1.870 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ova  akcija je sprovedena u 30 evropskih zemalјa članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

Tokom akcije, kontrolisano je više od 71.500 vozača i otkriveno je ukupno 14.027 prekršaja, a 377 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prekršaja.

U okviru ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelјe, 18. juna u 12 časova, sprovedena je akcija Alcohol & Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja bili angažovani svi raspoložili alkometri i droga testovi. U svega 24 časa, iz saobraćaja je isklјučeno 608 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i 13 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

S obzirom na to da u narednom periodu predstoji održavanje muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju povolјnog stanja bezbednosti saobraćaja.

KOMENTARIŠI