Toplo i nestabilno, mogući jači pljuskovi sa grmljavinom

Toplo i nestabilno, mogući jači pljuskovi sa grmljavinom

Foto: Pixabay // ilustracija

Očekuje se promenljivo i toplo vreme, a oblaci bi mogli da donesu kišu u drugom delu dana.

Ponegde će biti i pljuskova praćenih grmljavinom. I dalje duva košava, na jugu Banata pre podne sa olujnim udarima. Temperatura od 8 do 25 stepeni.

Promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana.

Vetar slab i umeren južni, u košavskom području umeren i jak jugoistočni koji će na jugu Banata pre podne povremeno dostizati i udare olujne jačine.

Najniža temperatura od 8 do 15, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

Zbog najave pljuskova sa grmljavinom, u celoj zemlji je na snazi žuti meteo-alarm.

Sutra pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i obilniji. Vetar slab i umeren, južni, u Banatu jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša od 17 do 20 stepeni.

Slično vreme i u subotu – pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i obilniji. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša od 16 do 22 stepena.

Za Vaskrs promenljivo oblačno i toplije. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 7 do 13, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni.

KOMENTARIŠI