Trećina hospitalizovanih u kovid bolnici Požarevac primilo vakcinu

Trećina hospitalizovanih u kovid bolnici Požarevac primilo vakcinu

Foto: Urban City / B.P. /

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 100 pacijenata i infekcija je potvrđena kod svih.

To su uglavnom stariji ljudi od 60 i više godina od kojih je 67 nevakcinisano a 33 je primilo vakcinu. Klinička slika je teška, pogotovo kod nevakcinisanih pacijenata.

-Tokom jučerašnjeg dana (utorak) imali smo 10 prijema i 16 otpusta. Nažalaost, istog dana preminule su tri kovid pozitivne osobe, dva muškarca i jedna žena iz Požarevca, Malog Crnića i Žabara, rođeni između 1937. i 1949.godine. Svi premninuli bili su nevakcinisani, kaže v.d. direktora OB Požarevac dr Danko Nikolić.

Foto: B.P. / arhiva

Oko 70 odsto hospitalizovanih nalazi se na terapiji kisonikom. Jedna osoba je na respiratoru – intubirana, dok je petoro na neinvaizivnoj ventilaciji (NIV).
Deset naših zdravstvenih radnicika trenutno ima infekciju kovid 19 sa lakšom kliničkom slikom.

-Epidemiološka situacija u Braničevskom okrugu nije dobra i u stalnom je pogoršanju. Zato apelujemo na građane da se vakcinišu u što većem broju jer, iako vakcina ne štiti u potpunosti od zaražavanja, klinička praksa pokazuje da oni lakše prebole koronavirus, bez većih komplikacija. U zelenoj zoni trenutno su hospitalizovana 172 pacijenta, zaključio je Nikolić.

KOMENTARIŠI