Tri ulice u Požarevcu postaju privremeno dvosmerne, Sinđelićeva zatvorena za saobraćaj do...

Tri ulice u Požarevcu postaju privremeno dvosmerne, Sinđelićeva zatvorena za saobraćaj do 1. decembra

Izmene režima saobraćaja zbog neophodne zamene cevi i kompletne rekonstrukcije u Požarevcu.

Počeli su pripremni radovi za zamenu toplovoda u požarevačkoj Sinđelićevoj ulici koja će, pritom, biti i kompletno rekonstruisana. Posao vredan čak milion evra će potrajati do 1. decembra, a direktor JP “Toplifikacija” Dejan Dačić kaže da se trenuto postavlja saobraćajna signalizacija u bočnim, jednosmernim ulicama.

Dejan Dačić

– Kosančićeva, Topličina i Ulica kneza Lazara će privremeno postati dvosmerne, a saobraćaj u Sinđelićevoj se zatvara u četvrtak, 11. aprila. Stambenim zajednicama i vlasnicima lokala u tom delu grada smo poslali oko 800 obaveštenja o tome šta ih čeka u predstojećem periodu. Naime, prva tri meseca ćemo menjati stare toplovodne cevi, a zatim sledi izgradnja vodovodne mreže i kišne kanalizacije, te obnova kolovoza i trotoara. Do kraja radova će biti zatvoren i parking u Sinđelićevoj koji će služiti za lagerovanje materijala i opreme – objašnjava Dačić za Novosti, i napominje da će blagodet osetiti i žitelji paralelne Jug Bogdanove ulice koja predstavlja najnižu tačku u gradu, pa su se u nju slivale sve padavine koje će ubuduće prihvatati kanalizacija u Sinđelićevoj.

Kobna podzemna garaža u Jug Bogdanovoj u Požarevcu

TOPLOVOD

Tokom narednih 90 dana, u Sinđelićevoj će biti rekonstruisano 606 metara toplovoda, a izvođači radova su “Isoplus” i “Termomont” iz Beograda, te “Konvar” iz Pinosave.

KOMENTARIŠI