Majka devojčice koja se otrovala mišomorom u kući u Požarevcu krivi lekare...

Majka devojčice koja se otrovala mišomorom u kući u Požarevcu krivi lekare za smrt deteta

Doktor Danko Nikolić, direktor požarevačke bolnice, potvrdio je za Informer da je devojčica dovezena u izuzetno teškom stanju i da joj je izbijala pena na usta.

A. K. (2) preminula je u utorak uveče u bolnici pošto je, najverovatnije, pojela granule mišomora postavljene po ćoškovima porodične kuće u Požarevcu, u naselju Radna mala.

Foto: Ilustracija

Devojčicu je u ponedeljak uveče majka Jelena dovela u bolnicu, kada je rekla lekarima da je zatekla dete kako jede granule otrova. Međutim, ona je potom promenila priču tvrdeći da Amela nije dirala mišomor, već da je imala alergijsku reakciju na jagode, a da su je lekari pogrešno lečili.

NALOŽENA OBDUKCIJA

Za sada se pouzdano zna samo da je dete preminulo na Odeljenju pedijatrije požarevačke bolnice u roku od 24 sata od prijema, a pravi uzrok smrt biće utvrđen posle obdukcije.

Doktor Danko Nikolić, direktor požarevačke bolnice, potvrdio je za Informer da je devojčica dovezena u izuzetno teškom stanju i da joj je izbijala pena na usta.

– I pored svih napora koje smo uložili u lečenje i reanimaciju, nažalost, nije joj bilo spasa. Mi u ovom času ne znamo šta se tačno desilo. Zakazana je obdukcija i tek kad bude završena, znaćemo šta je uzrok smrti. U ovom momentu ne mogu ništa da tvrdim – rekao je doktor Nikolić.

Rodbina stradale devojčice negira da je iko od njih pomenuo lekarima mišomor i za smrt deteta krive isključivo doktore, zbog pogrešne dijagnoze i lečenja.

DETETU POZLILO OD JAGODA, LEKARI KRIVI?

Rođaka je tako za Informer ispričala da je detetu pozlilo kada je pojela jagode.

– Verujem da je doživela alergijsku reakciju na jagode, što je majka primetila i dete odvela u bolnicu. Tamo su lekari devojčicu prikačili na infuziju i dva puta su joj ispirali želudac. Zatim su joj dali neki preparat, od koga je njoj dodatno pozlilo. Kada su je ponovo uključili na infuziju, ukočila se – ispričala je žena koja se juče zatekla ispred porodične kuće.

Kako tvrdi porodica, devojčici je pozlilo od infuzije.

Inače, porodica koju je zadesila tragedija živi od socijalne pomoći. O devojčici su brinule majka i baka.

Foto: Urban City

TUŽILAŠTVO OBAVEŠTENO, KOMŠIJE U ŠOKU

Kako piše Kurir, o celom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo, a u kući devojčice pronađen je mišomor.

Inače, komšije ove porodice imaju samo reči hvale za nesrećnu majku.

– Oni su mirni, nikome ne prave probleme. Čuli smo, ali i dalje ne znamo šta se dogodilo – ispričala je za Kurir jedna komšinica.

KOMENTARIŠI