Triatlonci na Srebrnom jezeru 18. juna u olimpijskom maršu

Triatlonci na Srebrnom jezeru 18. juna u olimpijskom maršu

Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Srebrno jezero 18. juna biće domaćin 11Tri Olimpijskog triatlona, tradicionalne trke koja živi i traje i okuplja atlete u njihovoj misiji osvajanja formata od 1.5km plivanja, 40km bicikla i 10km trčanja.

U organizaciji Sportskog udruženja 11TRI, Triatlon savez Beograda i pod pokroviteljstvom Opštine Veliko Gradište – Sportski savez Velikog Gradišta,  preko 200 takmičara ovog olimpijskog sporta boriće se za pobedničko postolje plivajući u mirnoj vodi Srebrnog jezera, vozeći bicikl nasipom po putu ka Zatonju i trčeći na asfaltiranim stazama bez visinskih razlika.

Svaka štafeta se sastoji od plivača, bicikliste i trkača. Ulaz u zonu izmene dozvoljen je samo takmičaru koji radi biciklistički segment. Svaki član štafete će nositi čip na zglobu – koji će predavati sledećem članu po završetku svoje deonice. Štafete mogu biti muškog, ženskog ili mešovitog sastava.

Start je sa obale, pliva se u mirnoj jezerskoj vodi, očekivana temperatura vode je 20 stepeni celzijusa. Smer kretanja je u smeru kazaljke na satu (bova uz desno rame). Pliva se 1 krug. Zona izmene je udaljena 170m od obale. Biciklistički segment je na ravnom asfaltnom putu sa okretima za 180 stepeni. Širina puta je 7m za oba smera i dozvoljen je draft unutar iste kategorije. Smer kretanja je kontra od kazaljke na satu. Vozi se 4 kruga. Trkački segment je na ravnom asfaltnom putu. Smer kretanja je kontra kazaljke na satu. Trči se 4 kruga.

KOMENTARIŠI