Tribina ”Mere poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja” u sali Fedrasa

Tribina ”Mere poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja” u sali Fedrasa

U Velikoj sali Centra za kulturu Malo Crniće, danas je održana tribina pod nazivom ”Mere poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja”, kojom je predsedavao predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević.

Kišno vreme je pogodovalo da se veliki broj poljoprivrednika odazove ovoj tribini, jer su ih vremenski uslovi sprečili da budu u polju.

Foto: Urban City

Tribina je za cilj imala edukaciju poljoprivrednih proizvođača sa područja opštine Malo Crniće, iz svih segmenata poljoprivredne proizvodnje.

Predsednik opštine je vrlo slikovito, uz pomoć Odseka za budžet i trezor i IT sektora opštine, procentualno predočio poljoprivrednicima u kojim sferama je opština napredovala, a u kojima je bila manje uspešna.

Foto: Urban City

Gosti tribine su bili predstavnici Poljoprivredne savetodavne stručne službe, kao i Vlada Kovačević, predstavnik Instituta za ekonomiku u poljoprivredi.

Tribina je iskorišćena i kao povod da se poljiprivrednici uključe u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih od naplate poreza za imovinu, a u okviru programa “Opštinski ekonomski razvoj u Srbiji faza 2 – Reforma poreza na imovinu”, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a sprovodi Predstavništvo HELVETAS Swiss Intercooperation SRB u saradnji sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština, popunjavanjem kratke anonimne ankete.

Tribini je prisustvovalo kompletno rukovodstvo opštine Malo Crniće.

Foto: Urban City

Izjavu predsednika opštine za medije, možete čuti ovde:

KOMENTARIŠI