Turistička organizacija Grada Požarevca dobila tri priznanja na Festivalu „Kofer slova“

Turistička organizacija Grada Požarevca dobila tri priznanja na Festivalu „Kofer slova“

Turistička organizacija Grada Požarevca dobila je tri priznanja na Festivalu „Kofer slova“ u Kruševcu.

I u doba pandemije, turizam mora ostati dinamičan sektor privrede. Uvek je neophodno kreiranje novih specifičnih sadržaja radi očuvanja konkurentnosti na turističkom tržištu i prezentacije istih.

Turistička organizacija Grada Požarevca kontinuirano učestvuje na brojnim sajmovima, pa se tako našla i na 16. Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ u Kruševcu, gde svake godine osvoji visoku nagradu.

Festival je ove godine održan „na daljinu“ iz već poznatih razloga. To nije umanjilo kvalitet same manifestacije pa je konkurencija bila veoma jaka, što dalje ukazuje na veliki značaj štampanog propagandnog turističkog materijala i uložen trud turističkih organizacija Srbije. Festival je mesto gde se razmenjuju ideje, afirmišu dizajneri, autori i fotografi publikacija. Festival „Kofer slova“ je izložbenog i takmičarskog tipa i nagrađuju se turističke publikacije u 11 kategorija.

Turistička organizacija Grada Požarevca je konkurisala u 3 kategorije i u svakoj osvojila po jednu nagradu:

Zlatni kofer – prva nagrada u kategoriji Dopunski promotivni materijal (rađen za 57. Ljubičevske konjičke igre: brendirane maske sa logom igara, ergelom Ljubičevo, Viminaciumom, galerijom Milene Pavlović Barilli i spomenikom knezu Milošu Obrenoviću, zatim kese, majice, blok za pisanje, krpica za naočare).

Srebrni kofer – druga nagrada u kategoriji Višelisna turistička publikacija do 50 stranica (Ergela Ljubičevo) i

Srebrni kofer – druga nagrada u kategoriji Turistička mapa (mapa centra grada u 3D formatu).

Svake godine se za pomenuti festival osmisli nešto novo, bilo da je izdanje ili dizajn:
„Dizajn uvek prati savremena stremljenja i tehnologije. Da bi bili prepozantljivi i vidljivi na turističkom tržištu moramo ovako da radimo i to je odraz praćena savremenih tokova u turističkim sadržajima interesantnim potencijalnoj publici i posetiocima. Kroz kvalitetan dizajn i pravu informaciju možemo ih privući da dođu u naš grad“ – Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije Grada Požarevca.

https://www.facebook.com/TuristickaOrganizacijaGradaPozarevca/photos/pcb.1720724221423963/1720724021423983/?type=3&theater

KOMENTARIŠI