Foto: B.P.

Danas, 23. aprila svečanim presecanjem vrpce otvorene su nove prostorije Turističkog info centra Grada Požarevca koja poseduje veliki broj suvenira i info centar, sa ciljem da vrši poslove razvoja, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti na teritoriji gradova Požarevca i Kostolca i teritoriji opštine, da vrši i druge poslove od značaja za razvoj informativno – propagandne i promotivne delatnosti u turizmu Požarevca.

Foto: B.P.

Marija Labović, ispred Turističke organizacije Srbije rekla je na današnjem svečanom otvaranju da su nove prostorije otvorene u godini kada je Grad Požarevac i manifestacija LjKI dobile Turistički cvet kao potvrdu izuzetnog rada i uspeha u turizmu.

Foto: B.P.

“Mislim da će ovaj informativni centar pomoći da turisti budu mnogo bolje informisani, omogućiće turistima koji dolaze i posećuju ne samo Požarevac, već i sve one lokalitete u blizini Požarevca koji su mnogobrojni i da omogući turistima da dobiju više informacija i ideja kako da provedu svoje vreme u Požarevcu i okolini”, rekla je Labović.

Foto: B.P.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine Grada Požarevca rekao je da je otvaranjem novih prostorija pre svega objedinjena turistička ponuda Grada Požarevca i šire okoline sa suvenirnicom gde turisti mogu da se upoznaju sa simbolima Grada Požarevca i da pre svega dobiju informaciju o turističkoj ponudi.

Foto: B.P.

“Turistički informativni centar će ponuditi turistima novije generacije i ponudu putem internet aplikacija ili Goole Maps da dobiju jedinstvenu turističku ponudu Požarevca i šire…

Foto: B.P.

Ne čudi povećanje broja turista za Ljubičevske igre, ali takođe želimo da razvijemo i ostale kapacitete Požarevca kao što su parkovi, galerije, muzeji, Čačalica, Viminacijum i slični sadržaji koji takođe mogu popuniti turističku ponudu Grada Požarevca”, rekao je Ilić.

KOMENTARIŠI