Dan Vojske Srbije obeležen u kasarni “Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu

Dan Vojske Srbije obeležen u kasarni “Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu

Vojska Srbije proslavlja svoj dan 23. aprila u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Foto: Urban City

Komadant Centra za obuku kopnene vojske, pukovnik Milovan Vasić, rekao je na danšnjem obeležavanju Dana Vojske Srbije da je 23. april praznik vojnika, ali i praznik cele države i svih onih ljudi koji poštuju i podržavaju Vojsku Srbije, koji cene Vojsku i uzdaju se u nju i takođe vole svoju vojsku i znaju da su vojnička hrabrost i čast zalog bezbednosti otadžbine.

Foto: Urban City

“Od prethodnog Dana Vojske obučili smo više od 1500 vojnika, profesionalnih vojnika, podoficira i lica iz rezervnog sastava. Realizovali smo 26 kurseva. Usprešno smo izveli više od 500 gađanja i vežbi sa bojevim minsko-eksplozivnim sredstvima sa preko 5400 izvršilaca.

Foto: Urban City

Renoviranjem objekata za stanovanje, vojničkog restorana, ugradnjom video nadzora u kasarni, unapredili smo uslove za život i rad u kasarni”, rekao je između ostalog pukovnik Milovan Vasić.

Foto: Urban City

Povodom Dana vojske danas su uručena i unapređenja u požarevačkoj kasarni.

 

 

KOMENTARIŠI