Turistički raj za pešake i bicikliste

Turistički raj za pešake i bicikliste

Opština Golubac, koja se s pravom može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu, na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstaviće svoju turističku ponudu.

U prvom redu Golubačku tvrđavu i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlić, kao i aktivan odmor u prirodi.

– Ove godine imaćemo posebno svoj štand na kome ćemo predstaviti posetiocima sajma našu bogatu turističku ponudu koja se sastoji iz nekoliko segmenata. Pored našeg glavnog brenda, Golubačke tvrđave, predstavićemo naše značajne manifestacije na jedan poseban način, kroz prizmu mladih naših stvaraoca i kako oni kao promoteri vide svoj grad Golubac. Ove godine, prvi put na sajmu predstaviće svoju aktivnost i ponudu za odmor i rekreaciju i Biciklistički klub Golubac, kaže v. d. direktora Turističke organizacije, Jelena Petrović.

Izgradnjom biciklističke staze od Vinaca do Golubačke tvrđave i staze za planinski biciklizam, za opštinu Golubac predstavlja značajnu turističku ponudu i u narednom periodu ovaj kraj postaće značajna turistička destinacija u Braničevskom okrugu i Srbiji. Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno i u prirodi za njih ovo idealna destinacija na kojoj se nalazi i svetski poznat nacionalni park Đerdap, koji se prostire na 64.000 hektara, uz bogatu floru i faunu i obilje lekovitog bilja.

Gosti na raspolaganju imaju mnogobrojne staze za šetanje, od kojih mnoge vode do vodopada i virova, do Gvozdenih vrata sa četiri klisure i tri kotline. Usput će naići i na 15 vidikovaca, sa kojih se pružaju prelepi, panoramski pogledi. Tu su i klisura Gospođin vir i kanjon Brnjičke reke, čije se bočne stene uzdižu do 300 metara visine, sa oko 11 kilometara šetnih staza.

– Mi smo početkom ove godine imali dva značajna događaja, to su Hajka na šakala iz peščare u Braničevu i džipijada u Golupcu. Naša ponuda prvenstveno je bazirana za letnji period, a to je Sajam Dunava, Golubački kotlić, jedrenje, Međunarodna veslačka regata i odmor u prirodi, istakla je Jelena Petrović.

Nikako ne treba propustiti obilazak Golubačkog grada i manastira Tumane. Raznovrstan je i izbor smeštaja, počev od hotela „Golubački grad“ na obali Dunava, preko soba i apartmana u privatnim kućama u Golupcu, Dobri, Vincima i Usiju, do drvenih kućica u naselju Čezava.

Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa svojim Homoljskim planinama i s negotinskim Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima. Veliki turistički potencijali ovog kraja su značajna destinacija kako za turiste tako i za buduće investitore.

Sportovi na vodi U samom gradu gosti imaju sve uslove za sportove na vodi, naročito za jedrenje, jer je ovaj deo Dunava najpovoljniji za jedriličare i ima najbolje regatno polje. Tu su i brodići za krstarenje i jednodnevne izlete, koji se organizuju prema željama gostiju.

KOMENTARIŠI