U 2020. godini u Požarevcu prikupljeno 3.564 jedinica krvi

U 2020. godini u Požarevcu prikupljeno 3.564 jedinica krvi

U Domu Crvenog krsta Požarevac u ponedeljak je održana poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj 2020. godini u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, na kojoj je došlo 75 potencijalnih davaoca a 65 dobrovoljna davaoca je dalo krv.

Do sada ukupno je realizovano 68 akcija dobrovoljnog davanja krvi, na kojima je došlo 4.079 dobrovoljnih davaoca, a prikupljeno je 3.564 jedinice krvi, a prvi put u ovoj godini krv je dalo 684 dobrovoljnih davaoca. U ovoj epidemiološkoj situaciji izazvano virusom Covid-a 19 bio je veliki izazov održati rezerve krvi na optimalnom nivou.

-Ovim putem se zahvaljujemo svim našim davaocima na pokazanoj humanosti, odgovornosti i poštovanju mera, kako bi se obezbedila maksimalna zaštita dobrovoljnih davalaca krvi, volontera a i članova ekipa iz Instituta za transfuziju krvi Srbije. Hvala i volonterima koji su nesebično pomagali u realizaciji i svim ustanovama, udruženjima i organizacijama na učešću u ovogodišnjim akcijama dobrovoljnog davanja krvi, koja se odvijala u vanrednim uslovima za potrebe pacijenata koja se leči u zdrastvenim ustanovama u našoj zemlji, kažu u Crvenom krstu Požarevac.

KOMENTARIŠI