U beogradskom „Domu Jevrema Grujića“ otvorena izložba „Čarobna Milena“ /FOTO/

U beogradskom „Domu Jevrema Grujića“ otvorena izložba „Čarobna Milena“ /FOTO/

Izložba u Domu Jevrema Grujića u Beogradu, biće otvorena do 31. marta 2019. godine

Izložba je organovana u čast obeležavanja 109. godina od rođenja čuvene slikarke Milene Pavlović Barili. Naša svetski poznata umetnica rođena je u Požarevcu, 5. novembra 1909. godine.

Foto: Urban City

U leto 1939. godine preselila se u Njujork, gde je radila ilustracije za najpoznatije modne časopise. Preminula je 1945. godine i sahranjena u Rimu.

Foto: Urban City

Ljiljana Dabić, direktorka Galerije Milene Pavlović Barili je ovom prilikom rekla između ostalog da joj je zadovoljstvo što Galerija Milene Pavlović Barili posle 10 godina izlaganja u zemlji i inostranstvu je ponovo u srpskoj prestonici i to pod svodovima zdanja u kojem su se okupljala srpska intelektualna i umetnička elita.

Ljiljana Dabić, Foto: Urban City

“Svojim delom i raznovrsnim talentima u slikarstvu, modnom dizajnu i književnosti, Milena Pavlović Barili predstavljala je Srbiju pred svetom svoga doba i to na obe obale Atlantskog okeana.” Ljiljana Dabić izrazila je nadu da će biti što više ovakvih izložbi u zemlji i inostranstvu i da će biti dosta gostiju u požarevačkoj galeriji.

Foto: Urban City

Prisutnima se ovom prilikom obratila i kustoskinja Violeta Tomić koja je pričala o životu Milene Pavlović Barili.

Violeta Tomić, Foto: Urban City

Izložba u Domu Jevrema Grujića u Beogradu, biće otvorena do 31. marta 2019. godine.

1 KOMENTAR

  1. A ko je otvorio izlozbu i ko je dama koja je na fotografiji desno od Ljiljane Dabic i Violete Tomic? Koliko radova je izlozeno i da li je bilo jos neceg znacajnog na ovom kulturnom dogadjaju?

KOMENTARIŠI