Nov asfalt u Bubušincu i Bradarcu

Nov asfalt u Bubušincu i Bradarcu

U ova dva mesta izvedeni su radovi na asfaltiranju preko EPS-a

Gradonačelnik Bane Spasović je sa saradnicima obišao urađene ulice u Bubušincu i Bradarcu.

U ova dva mesta izvedeni su radovi na asfaltiranju preko EPS-a.

U Bubušincu je asfaltirano preko 20 ulica ukupne vrednosti oko 30 miliona dinara, dužine oko 5 kilometara, dok je u Bradarcu asfaltirano 16 ulica oko 4,5 kilometara dužine, vrednost radova je oko 35 miliona dinara.

Foto: Grad Požarevac

U Bubušincu i Bradarcu radovi su obuhvatali zamenu ili ojačanje kolovozne konstrukcije u zavisnosti od stanja kolovoza u ulicama pojedinačno i izradu kolovoznog zastora od asfalta. Kolovozna konstrukcija se sastoji od donjih nosećih slojeva od rastresitog kamenog materijala i gornjih nosećih slojeva od asfalta, odnosno ravnanje i zamenu površinskog sloja kamenog agregata novim slojem, asfaltiranje i uređenje bankina.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio, da je ovo nastavak akcije po selima, ove investicije se sprovode sredstvima EPS-a, a grad je odradio rešavanje imovinsko pravne dokumentacije, izrade projekata za saobraćajnice i raspisivanje javnih nabavki. U Bubušincu je urađeno preko 20 ulica vrednosti oko 30 miliona dinara. Spasović ističe da u Bubušincu nikada nije bilo ovoliko investicionih aktivnosti i uopšte u ovim selima. On je još dodao da je iz gradskog budžeta i EPS-a na teritoriji Grada Požarevca investirano u saobraćajnice blizu 550 miliona dinara, sa ovom godinom će se završiti preko 60 kilometara puta, kada se pogleda koliko je urađeno za ove tri godine toliko nije urađeno za prethodnih 10 do 15 godina.

Foto: Grad Požarevac

Meštani Bubušinca su izrazili zadovoljstvo svime što je urađeno u ovoj mesnoj zajednici u prethodnom periodu, pogotovo u ovoj godini, zato što nikada nije više bilo urađeno, asfalt je došao u ulice gde ga nikada nije bilo.

Ista situacija je i u Bradarcu meštani su zadovoljni radovima pogotovo zato što je urađeno 16 ulica vrednosti oko 35 miliona dinara i zadovoljni su kvalitetom odrađenog posla.

Gradonačelnik je u Bradarcu izjavio da je ono što je ključno da sada imamo nekoliko sela gde su ulice kompletno asfaltirane u saradnji sa EPS-om, što je veliki uspeh za ovu lokalnu samoupravu. On očekuje da se ova saradnja nastavi i naredne godine, zato što svi zajedno želimo što bolje uslove za život kako u gradu tako i na selu.

Foto: Grad Požarevac

Na kraju ovog obilaska gradonačelnik je obišao radove na obilaznici ka Kostolcu gde su u toku obeležavanja horizontalne signalizacije i uređenju ostrva.

KOMENTARIŠI