U Beogradu danas peti protest “Srbija protiv nasilja”

U Beogradu danas peti protest “Srbija protiv nasilja”

Peti protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u subotu, 3. juna 2023. od 18.00, iako je ranije najavljen za petak. Nekoliko je razloga za tu promenu.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da će u subotu biti tačno mesec dana od masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, a i biće lepše vreme.

Zbog najavljenih protesta desničara „istog dana kad i protest Srbija protiv nasilja“, organizatori će pojačati svoje redarske službe jer „nisu jasne namere određenih grupa koje će se pojaviti na protestu“.

Ispred Skupštine Srbije biće postavljena velika bina gde će se obratiti žrtve nasilja ali i javne ličnosti.

Planirano je da se napravi prsten oko Predsedništva Srbije, na Andrićevom vencu, a Aleksić je dodao da će građani imati priliku da ostave poruke predsedniku Srbije i pozvao ih da ponesu i po jedan cvet.

Šetnja je planirana od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstranti zatvoriti krug oko Predsedništva. Protest će trajati do 21.00.

KOMENTARIŠI