U Budvi 21.000 gostiju

U Budvi 21.000 gostiju

Stari grad Budva, Foto: Urban City / B.P.

U Crnoj Gori boravi skoro 58.000 turista, što je 80 odsto od nivoa iz uporedivog perioda 2019. godine, pokazuju podaci NTO-a.

Oni izlivaju optimizam iz turističke industrije za naredni period. Da bi se održao dobar trend popunjenosti i ekonomskog oporavka u sezoni, ali i nakon nje, potreban je oprez jer je virus prisutan u populaciji, direktorka Direkcije za razvojne politike u turizmu pri Ministarstvu ekonomskog razvoja Aleksandra Slavuljica Gardašević, rekla je Polisu.

Optimistične slike koje se ovih dana beleže u primorskim gradovima i dobra popunjenost kapaciteta približavaju se ciljevima koje je vlada predvidela da će prihod od turizma dostići 65% rekordne sezone.

Foto: Urban City // I.P.

“Ono što se ovih dana događa sa turizmom zaista je impresivno, 80 odsto broja turista u odnosu na isti period 2019. godine je cifra o kojoj smo mogli sanjati u martu kada smo davali prognoze. Nadmašujemo sebe i prognoze. To je neophodno “odgovorno ponašanje i turista i lokalnog stanovništva kako bismo sve ovo nastavili u dobrom pravcu. Moramo svojim primerom pokazati da smo odgovorni domaćini i ponašamo se odgovorno u sezoni da bismo imali bolju sezonu nego što očekujemo”, rekao je Slasvuljica.

Prema najnovijim informacijama TOB-a, na budvanskoj rivijeri boravi 21.000 turista, od kojih je polovina u hotelskom smeštaju, prenosi RTV Budva.

Od četvrtka se ukida roming za Zapadni Balkan

KOMENTARIŠI