U četvrtak kraj grejne sezone, da li radijatori u Požarevcu ostaju topli?

U četvrtak kraj grejne sezone, da li radijatori u Požarevcu ostaju topli?

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

U četvrtak, 15. aprila zvanično se završava grejna sezona.

Ovo interesuje one građane Požarevca koji su priključeni na sistem JP “Toplifikacije” Požarevac. U Toplifikaciji za Urban City kažu da grejanje neće biti prekidano ni na dnevnom nivou od 16. aprila, radijatori ostaju topli dok postoji potreba u zavisnosti od temperature vazduha u narednom periodu, a najkasnije do 3. maja.

FOTO: URBAN CITY / B.P.

Grejna sezona trajaće dok temperature vazduha budu niže, a po aktuelnoj prognozi, temperatura vazduha u Požarevcu u najtoplijem delu dana u sledećih 7 dana neće prelaziti 15 stepeni Celzijusa.

Foto: AccuWeather / screenshot

Podsećamo, grejna sezona zvanično u Požarevcu počinje 15. oktobra, a završava se
15. aprila.

U Članu 55. Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Požarevca iz 2009. godine navodi se između ostalog da “Izuzetno u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja proizvođač i distributer toplotne energije dužni su da obezbede isporuku toplotne energije u slučaju da u prethodna dva dana temperatura vazduha izmerena u 21 čas je iznosila 12 stepeni Celzijusa ili manje, i da prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda se očekuju isti vremenski uslovi i u narednim danima.

KOMENTARIŠI