U Crnoj Gori 57.000 turista, najviše gostiju iz Srbije i BiH

U Crnoj Gori 57.000 turista, najviše gostiju iz Srbije i BiH

Foto: Urban City // I.P.

U Crnoj Gori boravi gotovo 57.000 turista, a najviše gostiju je, između ostalog, iz Srbije i BiH, podaci su Nacionalne turističke organizacije.

„Prema podacima o preseku broja gostiju koje lokalne turističke organizacije crnogorskih opština dostavljaju svake sedmice Nacionalnoj turističkoj organizaciji, procena je da je juče u Crnoj Gori boravilo gotovo 57.000 turista“, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

U odnosu na uporedni period 2019. godine, to predstavlja ostvarenje od oko 80 odsto.

Iz Nacionalne turističke organizacije ističu da najviše gostiju dolazi iz Srbije, BiH i Albanije, dok ima i onih iz Ukrajine, Poljske, Mađarske, Izraela i Rusije.

Iz ove organizacije navode da se u danima vikenda beleži veliki broj domaćih gostiju koji i ove godine, većinom, odmor provode u svojoj zemlji, najviše na crnogorskoj obali, ali je primetna dobra poseta i severnim krajevima zemlje.

„Prisutan je značajan porast potražnje za seoskim domaćinstvima, naročito onima koji nude dodatne sadržaje kao što je, na primer, priprema domaće hrane“, naveli su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

POVEZANE VESTI

URBAN CITY PATROLA DO BUDVE

KOMENTARIŠI