GP Dobrakovo, Foto: Urban City / I.P.

Ukoliko bude potreban PCR za povratak turista u njihovu zemlju, obezbeđeno je besplatno testiranje u domovima zdravlja ili u Institutu za javno zdravlje u Podgorici.

Ulazak u Crnu Goru za sve turiste iz regiona je moguć bez bilo kakvih testova, a usvojeni su i zdravstveni protokoli za predstojeću sezonu koji podrazumevaju da svi hotelijeri ostave slobodno 10 odsto smeštajnih kapaciteta za eventualno zbrinjavanje kovid pozitivnih pacijenata. Turisti koji eventualno obole od virusa korona tokom boravka na ovoj destinaciji biće fizički zbrinuti i lečeni o trošku države Crne Gore, kaže za „Politiku” Maja Liješević, direktor Turističke organizacije u Budvi. Takođe, dodaje, ukoliko bude potreban PCR test za povratak turista u njihovu zemlju, oni će moći besplatno da se testiraju u domovima zdravlja u gradovima u kojima borave ili u Institutu za javno zdravlje Crne Gore u Podgorici.

‒ Smatramo da je ovaj zdravstveni protokol, uz prepoznatljivost naše destinacije turistima iz Srbije, veoma važan adut za ovu turističku sezonu. Cenovna politika, izuzetni smeštajni i ugostiteljski kapaciteti kojima Budva raspolaže, predivne plaže i kristalno čisto more, razlozi su više da gosti iz Srbije i celog okruženja odmor provedu na Crnogorskom primorju ‒ kaže Liješević.

Turisti iz Srbije su 2019. godine ostvarili oko 930.000 noćenja, a prošle je taj broj bio simboličan tek oko 200.000 noćenja. Za turistički centar Crne Gore, ali i ovu zemlju, kako kažu, tržište Srbije je veoma važno. Godinama su njihove promotivne aktivnosti uglavnom usmerene na našu i zemlje u regionu.

Pogledajte Urban City patrolu do Budve OVDE.

KOMENTARIŠI