U Dubrovnik na zimovanje? Hrvati produžavaju sezonu

U Dubrovnik na zimovanje? Hrvati produžavaju sezonu

Foto: Urban City / B.P, jul 2015.

Dubrovnik godišnje poseti više od milion ljudi, ali sada traže načine da imaju dovoljno dobru ponudu za turiste kako bi ih posećivali i u toku zimske sezone.

Dubrovnik je svetski poznata destinacija koja je u toku 2018. godine ugostila oko 1.300.000 turista. Ipak, stanovnici grada se u toku leta žale na preveliki broj posetilaca, a smatraju da ih tokom zime nema dovoljno.

To se odražava i na turističko-ugostiteljske objekte, koji u toku hladnijih dana imaju znatno manje posete, pa mnogi ni ne žele da rade u tom periodu. Kako bi grad imao i zimsku ponudu, izrađuje se nacrt koji se tiče restorana u Starom gradu, a koji bi im omogućio dobre uslove i u vreme manje posećenosti.

Foto: Urban City, jul 2015.

Olakšice koje bi trebalo da budu uvedene za one koji žele da rade od decembra do februara jesu mogućnost na zakup od pet godina, umesto tri, menja se broj stolova i oslobađa se plaćanje zakupnine za javne površine ugostitelja koji drže restorane, picerije, konobe i slično.

Ovakve promene bi odgovarale i onima koji drže restorane, ali i onima koji ih posećuju. Ako bi ovi uslovi doveli do toga da turističko-ugostiteljski objekti rade i u toku zimske sezone, turisti koji bi posetili Dubrovnik u tom periodu mogli bi da uživaju u gradu kao i u toku leta, sa neuporedivo manjim gužvama.

KOMENTARIŠI