U Golupcu završena druga memorijalna jedriličarska “Tešketova regata”

U Golupcu završena druga memorijalna jedriličarska “Tešketova regata”

Proglašenjem pobednika i podelom pehara i medalja, u Golupcu je završena druga memorijalna jedriličarska “Tešketova regata”, koja se boduje za državno prvenstvo, a u prethodna tri dana okupila je više od 80 takmičara iz cele Srbije.

Prvo ovogodišnje okupljanje jedriličara na najvećem i jednom od najboljih regatnih polja u Srbiji, na Dunavu kod Golupca, organizovao je tokom vikenda Jedriličarsku klub Zemun.

“Regata je uspela, iako nam vreme nije bilo naklonjeno sva tri dana. Danas je bilo “kreni-stani”, ali sve u svemu, regata je uspela i kao organizatori zadovoljni smo odzivom učesnika, koji pre svega neguju uspomenu na našeg legendarnog Zemunca, strastvenog jedriličara i zaljubljenika u prirodu i druženje”, izjavio je za Danas predsednik Regatnog odbora, Dragan Đorđević.

 Pobednik u klasi Finn je Tihomir Zakić iz JK Palić, u klasi Laser 4,7 Alekasandar Jovanović iz AJK-a, Ksenija Joksimović iz Zemuna u klasi Laser radial, Aleksandar Petković u klasi Laser standard i u klasi Optimist najbolji je bio Dušan Trbojević iz Zemuna.

Sledeći susret zaljubljenika u vodu, vetar i jedra zakazan je već za 17. jun, kada će na Belocrkvanskom gradskom jezeru biti održan tradicionalni Belocrkvanski kup za najmlađe jedriličare.

KOMENTARIŠI