Krajem oktobra meseca, sa prestankom vegetacije, započela je jesenja sadnja u okviru realizacije projekta „Formiranje novog drvoreda“ u Kostolcu.

Radovi se izvode prema unapred utvrđenom rasporedu i bez obzira na loše vremenske uslove. Za oko mesec i po dana zasađeno je 451 sadnica različitih vrsta drveća i to u 7 kostolačkih ulica. Ovom fazom predviđena je sadnja još 405 mladih sadnica, od kojih je 200 sadnica već stiglo, a konvoj iz Brisela rasadnika „Arbor“ očekuje se da pristigne narednih dana sa još 205 sadnica. Među pristiglim sadnicama nalaze se i mlada stabla jedinstvene golosemenice Ginko, koja nema preživelih rođaka.

Novooformljene drvorede kostolačkih ulica obišao je predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, sa svojim zamenikom Darkom Grubetićem i članovima Veća Milicom Jović, Miladinom Radomirovićem i Bajramom Morina.

Nakon završetka jesenjeg dela sadnje očekuje se i poslednja, sadnja u proleće 2021. godine kojom će se u celosti realizovati projekat „Formiranja novog drvoreda“ u Kostolcu.

KOMENTARIŠI