U Kostolcu potpisan Sporazum o saradnji nekoliko stranaka i udruženja

U Kostolcu potpisan Sporazum o saradnji nekoliko stranaka i udruženja

Danas, 10. oktobra potpisan je Sporazum o saradnji između Narodne stranke Kostolac, Stranke slobode i pravde Kostolac, Pokreta slobodnih građana/Regionalne inicijative Istočne Srbije ISTOK Kostolac, udruženja građana „I mi se pitamo“ Kostolac i Demokratske stranke Kostolac zasnovan na sledećim principima i ciljevima:

Strane potpisnice Sporazuma su saglasne da neće imati nikakvu saradnju sa SNS-om, kao i sa političkim organizacijama koje javno ili tajno sarađuju sa SNS-om, a što podrazumeva da sa navedenim organizacijama neće sklapati nikakve predizborne ili postizborne koalicije ili sporazume.

U slučaju održavanja izbora na kojima bi strane potpisnice Sporazuma učestvovale, iste će sarađivati na kontroli izbornog procesa i na sprečavanju izborne krađe.

Strane potpisnice sporazumevaju se da ubuduće legalnim i demokratskim sredstvima zajednički deluju na obaranju nedemokratskog režima Aleksandra Vučića.

Ovaj sporazum je otvoren za sve organizacije koje su istinska opozicija ovom režimu, a koje prihvate principe i ciljeve oko kojih smo se danas saglasili, kojima ovim putem upućujemo poziv da nam se pridruže, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIŠI