Foto: Urban City / B.P.

Vremenska prognoza koju je objavio meteorolog Weather2umbrella Đorđe Đurić predviđa nam pravo jesenje vreme sa jakim padavinama i narednih dana.

– Sneg zabeleo planine. U nedelju tokom dana kiša i na najvišim planinama, a ponovo će duvati košava jakog i olujnog intenziteta, ali samo na jedan dan. Pravo jesenje vreme i narednih 7 dana. Tokom jučerašnjeg dana sneg je padao u mnogim predelima iznad 1200 metara nadmorske visine i zabeleo je Kopaonik, Taru, Zlatar, Staru planinu, više predele Zlatibora i mnoge druge planine, kao i više predele Peštera – napisao je Đorđe Đurić.

On je naveo da će i danas u nižim predelima biti veoma hladno i kišovito, uz slične temperature kao juče, dok će nešto toplije biti na jugu Srbije.

– Zbog delovanja ciklona sa Jadrana i povlačenja toplije vazdušne mase sa juga, u višim slojevima atmosfere doći će do porasta temperatura, pa će u nedelju i na najvišim planinama tokom dana padati kiša, uz maksimalne temperature i na 2000 metara nadmorske visine oko 5°C, tako da će temperaturna razlika između nizija i planina biti tek nekoliko stepena – ističe Đurić.

Meteorolog navodi da će se Srbija u nedelju nalaziti između ciklona sa Jadrana i anticiklona sa severa i severoistoka Evrope, pa se ponovo zbog veoma izraženog gradijenta u košavskom području očekuje jak istočni, severoistočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa olujnim udarima od 80 km/h.

Vremenska prognoza za narednih 7 dana

Vremenska prognoza za sledeću nedelju donosi nam vetar i košavu.

– Ipak, veoma hladno i pravo jesenje vreme očekuje se i narednih 7 dana, uz temperature ispod proseka, dok bi od sredine sedmice na severu bilo uglavnom suvo, a južnije i dalje uz kišu, a zbog prodora hladnog vazduha sa severa, na planinama se ponovo očekuje sneg – zaključuje Đurić.

KOMENTARIŠI