PODELI

Ovom tužilaštvu je dana 23.11.2016. godine od strane PU Požarevac dostavljena krivična prijava protiv Z.O. iz Velikog Crnića zbog gore navedenog krivičnog dela, te je odmah na predlog ovog tužilaštva prema okrivljenom bio određen pritvor, koji je po isteku dva meseca zamenjen merom Zabrana prilaska maloletnoj oštećenoj i merom Zabrana napuštanja boravišta.

Optužni predlog je podnet zbog postojanja opravdane sumnje da je okrivljeni tokom 2015. i 2016. godine koristeći prijateljske odnose sa porodicom maloletne oštećene( rođ.2006 godine) u više navrata je pozivao u svoju kuću, kupovao joj slatkiše, te je dodirivao u predelu butina, zadnjice i između nogu, a dana 18.11.2016. godine je odveo u lokalnu prodavnicu gde joj je rekao da odabere nešto od slatkiša da joj kupi, dok je on za to vreme prislanjao glavu uz njeno rame, ljubio je po vratu i licu, držeći ruku na njenoj zadnjici i predelu ispod struka.

U podnetom optužnom predlogu predloženo je da se okrivljenom izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje dve godine, kao i mera bezbednosti Zabrana približavanja i komunikacije sa maloletnom oštećenom u trajanju od 3 godine od pravnosnažnosti presude.

KOMENTARIŠI