U MZ Vasa Pelagić održana akcija na temu pomoći socijalno i materijalno...

U MZ Vasa Pelagić održana akcija na temu pomoći socijalno i materijalno ugroženim licima sa teritorije Požarevca

U subotu, 17.08.2019.g. u prostorijama MZ Vasa Pelagić, Centar za socijani rad Požarevac se priključio akciji na temu pomoći socijalno i materijalno ugroženim licima sa teritorije grada Požarevca.

Akcija je održana na inicijativu članova Srpske napredne stranke mesne zajednice Vasa Pelagic u saradnji sa Centrom za socijalni rad Požarevac, a organizator akcije bio je Dragoljub Jankovic.

Foto: CZSR Požarevac

Akciju su podržali direktorka Centra Tatjana Rajic, gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović i koordinator za javna preduzeća i investicije grada Požarevca Saša Valjarevic.

Akciji se odazvao veliki broj građana. Njih 30-ak je na osnovu razgovora sa Dragoljubom Jankovićem dipl. pravnikom i Ivanom Gojkovićem dipl. socijalnim radnikom, a na osnovu svih zakonskih parametara, informisalo u vezi ostvarivanja nekog od prava iz socijalne zađtite.

Foto: CZSR Požarevac

Građani su se najviše interesovali za ostvarivanje prava iz materijalne zaštite, jer kako oni navode jako teško žive, a neki od njih nemaju ni osnovnih sredstava za život. Takođe jedan deo zainteresovanih građana koji imaju problema sa zdravljem dobio je sve informacije vezane za ostvarivanje prava za pomoć i negu drugog lica koje je jedno od prava koje spada u deo materijalnih davanja u oblasti zaštite kojim se bavi Centar.

Koliko je dostupnost ustanova važna, kao i posvećenost i otvorenost stručnih radnika, govori i podatak da je broj zahteva i to pre svega za materijalnom podrškom u Kancelariji Centra za socijalni rad Požarevac u Kostolcu, u odnosu na ranije godine dva puta veći.

Samo za teritoriju ove gradske opđtine u 2018-toj broj zahteva iznosi 1398, a u 2019-toj i više, pri cemu je broj korisnika skoro isti. Posebno je važno napomenuti da grad Požarevac spada u red gradova u Srbiji koji za ove namene izdvaja najviše materijalnih sredstava i to za egzistencijalne potrebe građana, nabavku lekova, ogrev i sl.

KOMENTARIŠI