U nedelju otvaranje dve likovne kolonije u Domu učenika Poljoprivredne škole u...

U nedelju otvaranje dve likovne kolonije u Domu učenika Poljoprivredne škole u Požarevcu

Svečano otvaranje dve likovne kolonije održaće se u nedelju 25. avgusta 2019. godine sa početkom u 13,00 časova u Domu učenika Poljoprivredne škole “Sonja Marinković” u Požarevcu, na Tulbi.

Povod su projekti pod pokroviteljstvom Grada Požarevca a zajedništvo u likovnom stvaralaštvu dopunjuju aktivnosti članica Kola srpskih sestara “Bosiljka Bosa Pavlović” Požarevac i prigodan program.

Foto: ULIS MP BARILI

Po projektu Društva srpsko-grčkog prijateljstva Rista Kolonjas, kolonija nosi naziv “BEZ GRANICA” gde je planiran rad desetak umetnika sa učenicima iz osnovnih i srednjih škola, na temu srpsko – grčkog prijateljstva. Trajanje je predviđeno od 25. do 29. avgusta 2019. godine a nakon poslednjeg dana rada, dela se priključuju izložbi “Jedan izlog – jedna slika” i tokom manifestacije Ljubičevskih konjičkih igara, slike ostaju postavljene po izlozima u centru Grada Požarevca.

Udruženje potomaka ratnika 1912 do 1920 u partnerstvu sa ULIS-om “M.P.Barili” Požarevac, realizuje projekat “POBEDA 1918” kroz jednodnevnu koloniju, 25. avgusta 2019. godine. Učestvuju članovi ULIS-a sa gostima iz Bačke Palanke a u znak sećanja na naše pretke i velike istorijske događaje, tema je kraj Prvog svetskog rata. Izložba ovih radova predviđena je do kraja tekuće godine.

KOMENTARIŠI