U Opštoj bolnici Požarevac otvorena humanitarna izložba “Požarevac i mi”

U Opštoj bolnici Požarevac otvorena humanitarna izložba “Požarevac i mi”

Humanitarni projekat "POŽAREVAC I MI" odobren je i finansiran od strane Grada Požarevca, a realizuju ga članovi ULIS-a "Milena Pavlović Barili" Požarevac u partnerstvu sa Opštom bolnicom Požarevac

U ponedeljak, 12. novembra u Opštoj bolnici Požarevac otvorena je humantirna izložba “Požarevac i mi”.

Foto: Urban City

Humanitarni projekat “POŽAREVAC I MI” odobren je i finansiran od strane Grada Požarevca, a realizuju ga članovi ULIS-a “Milena Pavlović Barili” Požarevac u partnerstvu sa Opštom bolnicom Požarevac.

Foto: Urban City

Ovogodišnje obeležavanje Požarevačkog mira stvorilo je ideju da MIR postane tema pomenutog projekta. Ova tema obuhvata širok spektar kreiranja a umetnici su predstavili svoja viđenja, osećanja i doživljaj kroz različite tehnike, boje, oblike.

Foto: Urban City

Na slikama se mir ogleda u prikazu začetog a još nerođenog bića, u duši samog čoveka, u lepoti pejzaža, mirisu cvetova i zrelosti plodova, u simbolu predstavljenih životinja, kroz prirodne pojave, zrake, nebo, mir kroz molitvu, kroz istoriju u svetim građevinama, tradiciju našeg naroda, mir koji se može naći u svakom trenutku, životnoj sceni i sitnim detaljima a koji je tako neophodan čitavom svetu.

Foto: Urban City

Opšta bolnica Požarevac pored glavnog humanog cilja, širi i kulturno bogatstvo tako da se u toku manifestacije “Novembarski dani kulture”, održava humanitarna izložba slika projekta “POŽAREVAC I MI” u galeriji centralnog hola bolnice. To je galerija gde su od 2016. godine u stalnoj postavci izloženi donirani radovi članova Udruženja likovnih stvaralaca “Milena Pavlović Barili”. I ovog puta namera umetnika je da svojim porukama, trudom i darom, oplemene prostor i ljudima privuku pažnju ne samo u vizuelnom smislu nego i u smislu smirenja, duhovnog bogatstva, ozdravljenja.

Foto: Urban City

Humanitarnost je i u darivanju tako da se projekat završava u vreme novogodišnjih praznika kada se veći deo umetničkih radova poklanja Opštoj bolnici Požarevac. Tim činom se podiže ljudska svest, a pored ulepšanog prostora ove zdravstvene ustanove, dobija se i bogatiji fond galerije.

Snimak otvaranja pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI