U pet naselja ZABRANJENA VODA za piće i pripremu hrane!

U pet naselja ZABRANJENA VODA za piće i pripremu hrane!

U pet naselja opštine Veliko Gradište zabranjena voda za piće

foto: Urban City / Ilustracija / Arhiva

Obaveštenje za korisnike vodovodne mreže u naselju Kamijevo

ZABRANjUJE SE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Kamijevo za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju o zdravstvenoj bezbednosti br. V 5193 od 28.08.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je fizičko – hemijska (smanjena pH vrednost) i mikrobiološka (koliformne bakterije fekalnog porekla).

Obaveštenje za korisnike vodovodne mreže u naselju Topolovnik

ZABRANjUJE SE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Topolovnik za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju o zdravstvenoj bezbednosti br. V 5197 od 28.08.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je mikrobiološka (koliformne bakterije fekalnog porekla).

Obaveštenje za korisnike vodovodne mreže u naselju Kumane

ZABRANjUJE SE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Kumane za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju o zdravstvenoj bezbednosti br. V 5196 od 28.08.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je mikrobiološka (koliformne bakterije i koliformne bakterije fekalnog porekla).

Obaveštenje za korisnike vodovodne mreže u naselju Tribrode

ZABRANjUJE SE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Tribrode za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju o zdravstvenoj bezbednosti br. V 5195 od 28.08.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je fizičko – hemijska (povišena vrednost nitrata).

Obaveštenje za korisnike vodovodne mreže u naselju Srednjevo

ZABRANjUJE SE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Srednjevo za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju o zdravstvenoj bezbednosti br. V 5192 od 28.08.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je mikrobiološka (koliformne bakterije).

KOMENTARIŠI