VIMINACIJUM FEST: Duško Mazalica pobednik treće večeri

VIMINACIJUM FEST: Duško Mazalica pobednik treće večeri

Za pobednika treće večeri „Viminacijum festa“ proglašen je Duško Mazalica, za tumačenje glavne uloge u predstavi „Odisej – san o povratku“, u izvođenju Dječijeg pozorišta iz Banja Luke, Republika Srpska

Za pobednika treće večeri „Viminacijum festa“ proglašen je Duško Mazalica, za tumačenje glavne uloge u predstavi „Odisej – san o povratku“, u izvođenju Dječijeg pozorišta iz Banja Luke, Republika Srpska.

Kao i prethodne dve večeri, odluku o najboljem glumcu doneo je žiri publike, dok će na kraju festivala najbolju predstavu i najboljeg glumca izabrati stručni žiri, u sastavu: Dejan Mijač, reditelj, Miroslav Tabački, profesor FDU i Saša Torlaković, dramski umetnik.
Prve večeri zagrebačko pozorište „Gavela“ izvelo je predstavu „Kralj Rikard Treći“, a druge su glumci Narodnog pozorišta iz Sarajeva odigrali „Feničanke“. Do kraja festivala na programu su još dve predstave, „Elektra“ – Narodnog pozorišta iz Beograda i „Hasanaginica“ Novosadskog pozorišta.
Završne večeri, 9. septembra, proglasiće se najbolja predstava, kojoj pripada nagrada „Viminacijum maksimus“ i 750.000 dinara, kao i najbolji glumac, koji će osvojiti „Zlatnu fibulu“ i 200.000 dinara.
U njihovu čast, posle uručenja nagrada nastupiće „Big bend“ iz Novog Sada i hor i ansambl opere Srpskog narodnog pozorišta. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, završno veče festivala održaće se na otvorenom – u amfiteatru arheološkog parka Viminacijum.

KOMENTARIŠI