VIMINACIJUM FEST: Mediha Musliović pobednik druge večeri

VIMINACIJUM FEST: Mediha Musliović pobednik druge večeri

Za pobednika druge večeri „Viminacijum festa“ proglašena je Mediha Musliović, za ulogu Jokaste u predstavi „Feničanke“ Narodnog pozorišta iz Sarajeva

Za pobednika druge večeri „Viminacijum festa“ proglašena je Mediha Musliović, za ulogu Jokaste u predstavi „Feničanke“ Narodnog pozorišta iz Sarajeva. 

Odluku o pobednicima večeri donosi žiri publike, dok će na kraju festivala najbolju predstavu i najboljeg glumca izabrati stručni žiri, u sastavu: Dejan Mijač, reditelj, Miroslav Tabački, profesor FDU i Saša Torlaković, dramski umetnik.

Prve večeri zagrebačko pozorište „Gavela“ izvelo je predstavu „Kralj Rikard Treći“, a do kraja festivala na programu su još tri predstave: „Odisej – san o povratku“ – Dječje pozorište Republike Srpske, „Elektra“ – Narodno pozorište Beograd i „Hasanaginica“ – Novosadsko pozorište.

Završne večeri, 9. septembra, proglasiće se najbolja predstava i najbolji glumac festivala „Viminacijum fest – mitovi stari i novi“, kojima će pripasti 700.000, odnosno 200.000 dinara. U njihovu čast, posle uručenja nagrada nastupiće hor i ansambl opere novosadskog „Big benda“. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, završno veče festivala održaće se na otvorenom – u amfiteatru arheološkog parka Viminacijum.

KOMENTARIŠI