Veliko Gradište dočekuje međunarodni karavan biciklista, evo kada stižu

Veliko Gradište dočekuje međunarodni karavan biciklista, evo kada stižu

Dimitrovgrad, Pirot, Niš, Veliko Gradište, Beograd i Zrenjanin, i biciklisti Srbije dočekaće krajem ove nedelje medjunarodni karavan biciklista kroz Evropu "Bike for Europe", najavila je beogradska "Jugo cikling kampanja"

Dimitrovgrad, Pirot, Niš, Veliko Gradište, Beograd i Zrenjanin, i biciklisti Srbije dočekaće krajem ove nedelje medjunarodni karavan biciklista kroz Evropu “Bike for Europe”, najavila je beogradska “Jugo cikling kampanja”.

Cilj putovanja biciklista-rekreativaca od 1.750 kilometara od Soluna, u Grčkoj, do Beča, u Austriji, je da “istaknu korist od (korišćenja bicikla kao) aktivnog transporta i korist od fizičke aktivnosti za zdravlje, okolinu i socijalnu inkluziju”.

Karavan koji će preko Sofije, u Bugarskoj, u četvrtak, 6. septembra, ući u Srbiju kod Dimitrovgrada gde će biti dočekan, i uz učešće biciklista iz Srbije će tog dana stići u Pirot gde će biti priredjen večernji program.

U petak, 7. septembra, biciklisti će voziti od Pirota do Niša gde će im takodje biti priredjen program.

Biciklisti će u subotu, 8. septembra, biti prevezeni od Niša do Velikog Gradišta, odakle će biciklima preko Srebrnog jezera i Rama do Viminacijuma, a zatim će minibusom do Beograda.

PROGRAM

14,00 Doček karavana ispred opštine (kod gradskog parka)

14,00-16,00 Kratak događaj na Srebrnom jezeru

17,00 Poseta tvrđavi Ram

18,00 Poseta arheološkom nalazištu Viminacijum

KOMENTARIŠI