Danas, 7. jula u garaži JKP “Komunalne službe” Požarevac predstavljen je novi mini auto-smećar koji će služiti za odnošenje smeća iz podzemnih kontejnera koje će Požarevac uskoro dobiti. U narednim danima biće isporučena još dva auto-smećara.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović podsetio je da su izdvajanja za ovu godinu za JKP “Komunalne službe” Požarevac 56 miliona dinara. Za ovaj iznos predviđeno je da se nabave dva auto-smećara i jedan mini auto-smećar. Pavlović je ovom prilikom najavio i izgradnju podzemnih kontejnera polovinom jula na više lokacija u gradu. On je još rekao da je od 2016. godine, zaključno sa 2022. godinom za nabavku opreme ovog JKP-a uloženo oko 401 milion dinara.

Marko Marjanović v.d. direktora JKP “Komunalne službe” Požarevac rekao je da je ovo preduzeće od 2020. godine do danas uložilo u mehanizaciju iz sopstvenih sredstava 90 miliona dinara, kao i da se u narednom periodu očekuju nova ulaganja.

Marjanović je ovom prilikom rekao na kojim će se lokacijama naći novi podzemni kontejneri.

Svetosavska (4 kontejnera), Čede Vasovića (2 kontejnera), Vardarska (4 kontejnera), Moše Pijade (4 kontejnera) i Knez Milošev venac (2 kontejnera) su lokacije gde će se uskoro naći novi podzemni kontejneri. Jedan podzemni kontejner će praktično zameniti tri kontejnera od 1,1m3 i sprečiće raznošenje smeća prilikom košave, kao i širenje neprijatnih mirisa. Očekuje se da dosadašnji kontejneri na pomenutim lokacijama budu uklonjeni po izgradnji podzemnih.

2 KOMENTARA

  1. Uvesti kao u Holandiji karticu, koju mozes da obnovis tj da je imas samo ako redovno placas racun za komunalno. Samo tako moze da se zavede red. Ovako ce i ti kontejneri da propadnu.

  2. Sve je to u redu, naravno pitanje je samo kasnijeg održavanja. Međutim, mene zanima kada će komunalna policija i nadležne službe malo spustiti noseve i pogledati trotoare kojima hodaju i shvatiti da nam je grad do nepodnošljive mere zagađen psećim izmetom, koji nesavesni vlasnici pasa ne skupljaju. Mene zanima da li je ikada napisana kazna ijednom vlasniku psa u gradu za ovo, a zakon postoji i kazne su predviđene. Potpuno sam siguran da nije, jer bi se i njihov odnos promenio. Sada pse šetaju i gde nekada nisu smeli ni da pomisle, to jest po Čačalici. Sve zelene površine su nenormalno zagađene i prljave, do te mere da kada malo dete uđe u park, gotovo je sigurno da će ugaziti ili uhvatiti rukom pseći izmet. Ne pamtim kada sam video vlasnika opasnog psa, koji bi, po zakonu, morali da nose korpe na njušci, da koristi iste. Međutim, izgleda da je rešavanje ovih problema građana komunalnoj policiji ispod časti, ipak su oni zauzeti jurenjem onih bakica što naberu vezu kopriva i zelja pa izađu da prodaju ispred pijace, ne bi li preživele.

KOMENTARIŠI