Vulin: Dođite na EXIT, uživajte, ali nemojte da se drogirate

Vulin: Dođite na EXIT, uživajte, ali nemojte da se drogirate

Aleksandar Vulin, Foto: YouTube screenshot

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je Petrovaradinsku tvrđavu i prostor na kome će se održati muzički festival EXIT i naglasio da će pripadnici policije učiniti sve da posetioci festivala budu bezbedni i sigurni, ali i da će svaki diler droge i konzument droge biti strogo kažnjen.

Kako se navodi u saopštenju MUP, rukovodioci MUP i članovi Operativnog štaba referisali su Vulinu o preduzetim merama i stanju bezbednosti uoči početka festivala.

„Učinićemo sve da svakog narko-dilera uhapsimo i privedemo pravdi, ali isto tako ni konzumenti narkotika neće biti pošteđeni, učinićemo sve da im maksimalno otežamo mogućnost za kupovinu i konzumiranje narkotika. Dođite na EXIT, uživajte u muzici, ali nemojte da se drogirate, nema opravdanja da upropašćavate svoj i tuđe živote“, istakao je Vulin.

Dodao je da, za četiri dana trajanja EXIT festivala, očekuju prisustvo preko 200.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva, kao i da je veliki broj pripadnika policije angažovan na obezbeđenju prostora na kome se EXIT održava, ali i na obezbeđenju kampa za posetioce festivala, na Štrandu.

„S obzirom da se protiv naše države vodi specijalni rat i da su lažne dojave o postavljenim bombama česte, posebnu pažnju posvetili smo aktivnostima protivdiverzione zaštite, preventivni protivdiverzioni pregledi vršiće se svakodnevno“, poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je istakao da će za vreme trajanja Exita biti angažovani i pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad, kao i da će posebno biti angažovani prilikom održavanja vatrometa.

KOMENTARIŠI