U Požarevačkoj bolnici 13 pacijenata na respiratorima, 70 na kiseoniku, preminula još...

U Požarevačkoj bolnici 13 pacijenata na respiratorima, 70 na kiseoniku, preminula još dva

Opšta bolnica Požarevac, Foto: B.P.

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 123 pacijenta sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga.

-Kovid 19 je potvrđen kod 79, dok se za ostale čekaju rezultati testa. Tokom jučerašnjeg dana imali smo 15 prijema u bolnicu i devet otpusta na kućno lečenje. Nažalost, juče su preminula dva pacijenta iz crvene zone. Reč je o ženi i muškarcu iz Kostolca i Žagubice, 1938. i 1934 godište, kaže direktor OB Požarevac Danko Nikolić.-

Trenutno je zauzeto 13 respiratora, tri pacijenta su intubirana, a 10 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Oko 70 pacijenata prima kiseonik. Klinička slika je srednje teška i teška.

-Trenutno je infekcija potvrđena kod 16 zaposlenih u našoj ustanovi, od kojih je samo jedan na bolničkom lečenju, napominje Nikolić.

-Situacija je malo bolja, pritisak na bolnicu je nešto manji ali i dalje dnevno hospitalizujemo između 10 i 15 pacijenata. Poslednjih dana uočili smo da nam se na lečenje vraćaju pacijenti koji su preležali koronavirus, a javljaju se sa pogoršanjem opšteg stanja. Zato apelujemo na sve pacijente otpuštene na kućno lečenje da se strogo pridržavaju propisanih terapija i saveta lekara, jer posledice korone mogu biti fatalne. Takođe, molimo građane da se ne opuštaju zbog blagog pada broja obolelih jer opasnost od virusa nije prošla,a svaka reakcija organizma je individualna. Poštujte i dalje sve mere zaštite. U zelenoj zoni trenutno se leči 121 pacijent, a primetan je i porast broja pregleda van kovid sistema, zaključuje Nikolić.

2 KOMENTARA

  1. Pa ove brojke mi i ne deluju tako strasno, a valjda ce biti i manje, ljudi se ponasaju malo opustenije i eto problema, ja licno sam stalno u grcu, pijem sta stignem, samo da sto vise ojacam imunitet, opc+c, reishi kapsule, indijski tamjan, vitamin d, cink… za sada se dobro drzim, iako sam u poznim godinama.

KOMENTARIŠI