Požarevac je bio domaćin prijateljske košarkaške utakmice između ženskih klubova Shangai Baoshan Dahua i ŽKK Kraljevo.

U ovoj utakmici pobedile su košarkašice iz Kine, koje sa klupe predvodi Marina Maljković selektor ženske Košarkaške reprezentacije Srbije.

Foto: Grad Požarevac

Samoj utakmici koja je odigrana u KSC Požarevac prethodio je prijem u Svečanim salonima Grada Požarevca.

Prisutne je na prijemu pozdravio predsednik lokalnog parlamenta Bojan Ilić koji je istakao da mu je izuzetno drago što Požarevac daje svoj doprinos jačanju veza između Srbije i Kine.

“Kao rodonačelnicima istočnjačke kulture i filozofije, često se divimo vašim dostignućima ali se takođe i radujemo susretima inspirisanim drugim oblastima života. Danas je to sport. Odlična privredna saradnje Kine i Srbije dokazala se i u našem okrugu, u sklopu izgradnje novog bloka B3 termoelektrane u Kostolcu. Jačanje prijateljstva kroz sport, mišljenja sam, pravi je način da pored naših ekonomija povežemo i same ljude, stvorimo nova prijateljstva i saznamo više jedni o drugima,”zaključio je Ilić.

Foto: Grad Požarevac

Član Gradskog veća zadužena za sport, omladinu i turizam, Ana Miljanić, ukazala je značaj za grad Požarevac saradnja sa Kineskom ambasadom, sa kojom je u prethodnom periodu organizovan „Prolećni festival“ i „Kineska nova godina“. Ona je još napomenula da je ovo drugi dolazak u Požarevac selektorke Marine Maljković kojoj je ujedno poželela puno uspeha u kineskom prvenstvu ali i na Evropskom prvenstvu u košarci koje se naredne godine igra u Beogradu.

Foto: Grad Požarevac

Trener Shangai Baoshan Dahua i reprezentacije Srbije Marina Maljković zahvalila se na srdačnom prijemu istakavši da kada se nešto organizuje u Požarevcu onda mora da je to dobro. Maljkovićeva je podvukla da je ponosna što je sve timove koje je trenirala van Srbije – Lion, Galatasaraj i Shangai Baoshan Dahua, dovela u našu zemlju i naglasila je da je srećna kada dođe u Požarevac jer ovde veoma brzo reaguju na sve što je dobro. Ona je istakla da je jedan poziv bio dovoljan da se u Požarevcu odigra košarkaška utakmica na visokom nivou.

KOMENTARIŠI