Svečanom akademijom u Centru za kulturu obeleženo je 29 godina postojanja Udruženja vojnih penzionera Grada Požarevca.

Nakon kulturno umetničkog programa prisutnima  se obratio predsednik udruženja, mr Dragutin Strahinjić koji je podneo izveštaj o radu ove organizacije.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji se zahvalio vojnim penzionerima na godinama koje su proveli u službi našoj vojsci i čitavoj Srbiji:

„Uzevši u obzir da upravo tu službu krasi sjajna organizacija i čelična disciplina, ne čudi da Udruženje vojnih penzionera Grada Požarevca uspešno funkcioniše već 29 godina. Kao što znate, naš grad i građani uvek su imali izuzetno prijateljski odnos prema našoj vojsci. Verujem da je to jedan od glavnih razloga što su neki od vas odlučili da provedu penzionerske dane u Požarevcu, iako su rodom iz nekih drugih gradova. Imajući to u vidu, ova i sve ranije lokalne samouprave trudile su se i trudiće se da još više očvrsnu veze Grada i naše vojske. Na to nas obavezuje i istorija, naročito onaj njen deo u kome je zapisano da je u Požarevcu osnovana srpska Garda, sada već daleke 1830. godine. Kada je u pitanju ovo udruženje čiju godišnjicu danas slavimo, upoznat sam da vas krasi masovnost kao jedan od pokazatelja dobrog rada rukovodstva. Drago mi je da vodite borbu za još bolji i značajniji status vojnih penzionera i ratnih veterana, i želim da vam poručim da ćete na tom putu uvek imati podršku Grada Požarevca i svih građana. Želim vam da svoje penzionerske dane ispunite uspesima na tom polju, ali i druženjima sa vašim kolegama. Lepe dane trećeg doba zaslužili ste time što ste svoje karijere posvetili očuvanju bezbednosti svih nas i zato vam još jednom zahvaljujem.“

Ovom prilikom su uručene zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama među kojima je gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i komadant požarevačkog garnizona pukovnik Duško Jović, koji se zahvalio u ime nagrađenih.

KOMENTARIŠI