Prvi regionalni finalni turnir u rukometu u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održan je u Požarevcu.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih postale su jedna od omiljenih manifestacija među mladim sportistima, ali svom decom koja žele da se druže i budu aktivna. Cilj da se svakom detetu omogući da se bavi sportom razlog je održavanja regionalnih finalnih turnira, tako da mo u Požarevcu imali priliku da gledamo 16 najboljih ekipa, osam u ženskoj i osam u muškoj kategoriji. Pobedničke ekipe izboriće plasman na Državno finale koje će se održati u julu mesecu.

U finalnoj utakimicu u ženskoj konkurenciji igrale su ekipe RK „Nemanjić“ iz Požarevca i RK „Udarnik“ iz Lozovika. Devojčice iz Požarevca bile su bolje, pre svega zahvaljujući sjajnim odbranama golmanke Emilije Ilić. Kod dečaka u finalu su se sastale ekipe ORK „Šamot“ iz Aranđelovca i RK „Smederevo“ iz Smedereva. Po završetku utakmice, kapiten pobedničkog tima iz Smedereva, koji se plasirao na Državno prvenstvo, rekao je da je na terenu bilo teško, ali da će ovaj dan pamtiti po novim drugarima koje je upoznao, a koji vole rukomet, kao i on.

Sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Slobodan Popović, izjavio je da ga raduje saradnja Igara sa sportskim radnicima koji neguju rukomet i da se na terenu vidi da se sa decom kvalitetno radi. Novim SIMOVCIMA je poručio da nastave da se bave sportom, ali i da sa ovog turnira ponesu lepe uspomene i nova prijateljstva, što je jedan od najvažnijih ciljeva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Održavanje turnira podržali su i grad Požarevac i Sportski savez grada Požarevca. Predsednik Saveza Zlatan Kostić i većnik za sport Milan Jović lično su se uverili da sve protiče kako treba i da deca, pre svega uživaju. Jović je izjavio da je grad Požarevac od početka uz Dunav osiguranje Sportske igre mladih i da je ovo jedno od omiljenih takmičenja dece iz ovog grada, tako da će se ovo prijateljstvo sigurno nastaviti.

Deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih počela je ove godine ranije zbog mnoštva novih sadržaja koji se nude dece, tako da je već održano osam ekoloških radionica „Zero waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Radionice se sastoje od edukativnog dela i ekološkog poligona, a deo su kampanje koju kompanija Koka kola sprovodi na globalnom nivou „Svet bez otpada“. Takođe, već je počelo održavanje regionalnih finalnih turnira u šahu, a u ponedeljak, 21. marta, u Trsteniku, održaće se prvo regionalno finalno takmičenje u stonom tenisu.

Plamen prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih zapaljen je 11. marta u Čačku, gde je sadnjom 5 mladih sadnica na simboličan način obeleženo pet godina prijateljstva dece Čačka i Sportskih igara mladih. Karavan radosti i prijateljstva kreće u maju, a do tada, širom Srbije održavaće se različite aktivnosti uz podršku najvećih kompanija kao što su Dunav osiguranje, NIS, Poštanska štedionica, Podravka, Coca cola i Uefa foundation.

Karavan radosti i prijateljstva i ove godine posetiće Požarevac, jedan od gradova gde se Dunav osiguranje Sprtske igre mladih redovno održavaju, tako da će deca iz ovog grada moći da se oprobaju

KOMENTARIŠI