Sajam zadrugarstva se održava u Osnovnoj školi Dositej Obradović, pod pokroviteljstvom grada Požarevca i Turističke organizacije grada i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Foto: Grad Požarevac

Na sajmu učestvuju zadruge svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Požarevca.

Sajam zadrugarstva otvorio je predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić koji je istakao da je Požarevac od ove godine ponosni začetnik projekta Ministarstva obrazovanja u kome sve škole sa teritorije jednog grada imaju osnovane učeničke zadruge:

“Dokaz da njihovo osnivanje nije samo deklarativno, jeste i ovaj sajam koji će danas i sutra predstaviti sve ono što su vešte ruke i inovativni mladi umovi uspeli da stvore i zamisle. Grad Požarevac ne daje samo punu podršku ovom sajmu, već i čitavom konceptu učeničkih zadruga, uvereni da sinergija prosvetnih radnika, samih učenika kao i njihovih roditelja mora da pokaže izvanredne rezultate. Najveća korist koja će, uveren sam, ubrzo proisteći iz čitavog projekta, jeste da će mnogi od mladih Požarevljana spremno dočekati kraj školovanja, naoružani primenljivim znanjem.

BOJAN ILĆ, Foto: Grad Požarevac

Ovom prilikom pozivam sve sugrađane da daju podršku mladim školskim biznismenima tako što će danas i sutra doći ovde u Osnovnu školu Dositej Obradović i kupiti nešto. Time će im dati podstrek za naredne izazove u proizvodnji i trgovini unutar učeničkih zadruga, ali i pribaviti neku lepu i jedinstvenu stvar za sebe, svoju porodicu ili prijatelje.“

Na otvaranju sajma učenici su priredili tradicionalnu novogodišnju modnu reviju na kojoj su nosili odevne predmete od recikliranih materijala.

KOMENTARIŠI