Ovim događajem počelo je obeležavanje manifestacije „60 godina košarke u Požarevcu“. Posetioci požarevačke hale mogli su da vide rekvizite iz raznih perioda razvoja košarke u Požarevcu. Izložene su fotografije, dresovi, lopte, zapisnici i trofeji koji su svedoci razvoja košarke u našem gradu.

Na otvaranju manifestacije prisutne je pozdravio direktor KSC Požarevac Nenad Mitić, koji je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što se ovo veče organizuje u hali i da je on sam svedok razvoja košarke u našem gradu.

Član gradskog veća zadužena za sport, omladinu i turizam Ana Miljanić, koja je inače predstavljala Požarevac kao igrač u Crvenoj zvezdi, Partizanu, Igokei, Vojvodini, Beopetrolu i u Mađarskoj, istakla je ovom prilikom da joj je žao što nije imala prilike da nosi dres Požarevca zato što u to vreme nije postojao ženski klub ali zato danas kao član gradskog veća je u dresu grada od glave do pete što joj predstavlja veliku čast.

Ona je još dodala da je košarka najuspešniji srpski sport a tome ide u prilog i da se naša reprezentacija sa Olimpijskih igara u Riju vratila sa medaljama u obe konkurencije i još je dodal da je raduju uspesi muške selekcije Požarevca u ovoj takmičarskoj sezoni ali i činjenica da je ženska košarka najzad izdignuta na viši nivo. Ana Miljanić je inače trener požarevačkih košarkašica i vodi „Pokret za žensku košarku“ Marine Maljković.

Drako Milojević predsednik Košarkaškog kluba „Požarevac“, rekao je da mu je izuzetno drago što su se na početku manifestacije „60 godina košarke u Požarevcu“ pojavili nekadašnji košarkaši i radnici kao i predsatvnici lokalne samouprave. On je dodao da klub beleži izuzetne rezultate u Drugoj muškoj regionalnoj ligi grupa Zapad i da je cilj plasman u viši rang takmičenja, trenutno imaju osam pobeda i jedan poraz. Na kraju se zahvalio lokalnoj samoupravi na razumevanju i uzimanju učešća u organizaciji ove manfestacije.

U okviru ove manifestacije u Kulturno-sportskom centru Požarevac u subotu, 17. decembra odigraće se košarkaška utakmica imeđu domaćeg KK POŽARЕVAC koji dočekuju goste – KK TRЕPČA iz kosovske Mitrovice. Utakmica je na programu od 18.30h.

KOMENTARIŠI