U Požarevcu podeljene boračke legitimacije

U Požarevcu podeljene boračke legitimacije

Foto: Grad Požarevac

Državni sekretar ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof. dr Dejan Antić i gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović uručili su boračke legitimacije učesnicima ratova i oružanih dejstava na prostorima bivše Jugoslavije od 1990. do 1999. godine.

Stiglo je preko 200 legitimacija, a u utorak je uručeno preko 100 legitimacija.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da pored svojevrsnih olakšica koje sa sobom nosi, legitimacija je i krunski dokaz da su njihovi vlasnici u odsudnom trenutku stali u odbranu naših najvažnijih vrednosti. Gradonačelnik je iskoristio priliku da još jednom uputi poziv svim veteranima da se jave i popune neophodnu dokumentaciju za dobijanje legitimacije.

Državni sekretar ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof. dr Dejan Antić je rekao da je status boraca u prethodnih nekoliko godina znatno unapređen i da više nije sramota reći da su učestvovali u ratovima devedesitih godina. On je još dodao da Srbija porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima danas pruža mogućnost da ostvare dostojna primanja kakva nikada ranije nisu postojala, a tome je doprinela inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića za donošenje Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica.

Na sajtu resornog ministarstva mogu se naći informacije o načinu dobijanja kartice i spisak privrednih subjekata koji daju pogodnosti nosiocima boračkih kartica.

Dodela kartica bila je održana u sali Politehničke škole.

2 KOMENTARA

  1. Šest meseci čekam, nakon dobijenog rešenja i ništa. Tako da, bar kažite da su delimično podeljene, a ne ovako polovično da se hvalite. Ako čita neko od nadležnih, neka me bar obavesti zašto nisam dobio?

  2. Ima te podatke kad treba da se zove u rat a sada moramo sami da jurimo papirologiju i da se ceka i po godinu dana i nedobije se
    Sami treba da podelite svakom ucesniku rata bagro jedna lopovska

KOMENTARIŠI