U okviru projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“ potpisan je Memorandum o saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju.

U ima grada ugovor je potpisao Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca.

Projekat „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“ relizuju Centar za interaktivnu pedagogiju, u saradnji sa Dečijom fondacijom “Pestalozzi”, uz podršku Mininistarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Partneri na projektu su gradovi Požarevac, Prokuplje i Šabac. Iz Požarevca u projekat su uključene Osnovne škole “Sveti Sava”, “Vuk Karadžić” i “Dositej Obradović”.

 

Potpisivanje memoranduma o saradnji, po rečima Saše Pavlovića, gradonačelnika Požarevca još jedan je korak koji Požarevac čini na osnaživanju prosvete u gradu a samim tim i u Srbiji:

Saša Pavlović – gradonačelnik Požarevca

“Projekat oko koga smo se okupili danas, ima prvenstveno za cilj da usmeri pažnju ka deci iz osetljivih društvenih grupa i da pokaže da je za njihovo osnaživanje jedino rešenje – obrazovanje. Zajedno sa još dva srpska grada, Prokupljem i Šapcom, i 10 škola ukupno pokušaćemo da domaću prosvetu još više unapredimo na sledećim poljima – na polju pravednog i kvalitetnog obrazovanja, unapređenja upisnih politika na nacionalnom i lokalnom nivou, jačanja kapaciteta nacionalnih i lokalnih uprava, unapređivanja kompetencija zaposlenih, kao i kompetenciju roditelja. Kao što vidite, širok je korpus delovanja, kao i onih koji su u ta delovanja uključeni. Sve karike tog lanca, država, lokalna samouprava, prosveta, deca i roditelji postizaće bolje rezultate svakim novim okupljanjem ove vrste, kakvu imamo danas u požarevačkoj gradskoj kući. Kao gradonačelnik Požarevca, grada koji u poslednje vreme postavlja obrazovanje i infrastrukturu koja ga prati visoko na listi prioriteta, radujem se svakom novom đaku, njegovom napretku u školi, ali i novom vidiku koji će steći u razmeni iskustava sa njihovim vršnjacima iz drugih država, što ovaj projekat takođe predviđa.“

Načelnik Školske uprave Veliša Joksimović

Načelnik Školske uprave Veliša Joksimović je pohvalio ovaj projekat i rekao je da je on rezultat dobre saradnje grada, ministartva prosvete, školske uprave i Centra za interaktivnu pedagogiju. Joksimović je još istakao da lokalna samouprava sprovodi više projekata u saradnji sa resornim ministarstvom ali i da izdvaja značajna sredstva za unapređenje rada osnovnih i srednjih škola.

Aleksandra Kalezić Vignjević – koordinatorka projekta

Memorandum je po rečima Aleksandre Kalezić Vignjević, koordinatorke projekta veoma značajan za škole koje su u njega uključene.

Slavica Kijevčanin – direktorka Dečije fondacije “Pestalozzi”

Slavica Kijevčanin, direktorka Dečije fondacije “Pestalozzi” je istakla da kada započinju ovakve projekte veoma im je važno da imaju podršku lokalne zajednice.

Period relizacije projekta je janur 2020. decembar 2022. godine.

KOMENTARIŠI