U Požarevcu potpisani ugovori o stipendijama sa 60 studenata

U Požarevcu potpisani ugovori o stipendijama sa 60 studenata

Foto: Urban City

Danas, 8. februara, u svečanim salonima Gradske uprave, gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović potpisao je ugovore o stipendijama sa studentima.

Foto: Urban City

Potpisivanje ugovora održano je uz pridržavanje mera protiv širenja koronavirusa, pa su ugovori dodeljivani po grupama od po 10 studenata.

Foto: Urban City

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca rekao je između ostalog da je današnje priznanje koje dobijaju studenti mnogo više od novca.

SAŠA PAVLOVIĆ, Foto: Urban City

-Želeo bih da uvek imate na umu da je to novac ne Gradske uprave, odnosno neke vlasti, već novac svih građana koji su zaslužili svojim znanjem i zalaganjem, podvukao je Pavlović i dodao: “Ove godine shodno mogućnostima i situaciji u kojoj se nalazimo, odvojili smo 6,5 miliona dinara za stipendije”.

Foto: Urban City

Gradonačelnik je još rekao da iznos za studente nije umanjen, iako je veliki deo budžeta iz prošle godine bio usmeren na sprečavanje širenja zaraze koronavirusa.

Studenti, njih 60, koji su danas potpisali ugovor, dobijaće u narednih 10 meseci po 10.000 dinara, a po rečima Saše Pavlovića, očekuje se raspisivanje još jednog kruga konkursa za još pet studenata.

4 KOMENTARA

  1. Sva javna preduzeće su oko nove godine podelila pomoć svojim radnicima u vrednosti oko 40.000,00 dinara. Jedino nema para za radnike Gradske uprave koji imaju najniže zarade.

    • Nema para kaže onaj iz finansija koji je svojima podigao plate 10 % i svakog meseca im daje stimulaciju od 30 % .

    • Stvarno je sramota da nije podeljena pomoć radnicima Gradske uprave koji su slabije plaćeni od radnika u Javnim preduzećima.

    • Možda je to u stvari i jedan vid disciplinovanja radnika Gradske uprave gde nisu svi baš raspoloženi da rade u korist Udruženja građana “Požarevački tajkuni”.

KOMENTARIŠI