U Požarevcu predstavljena knjiga „Tragovi u beskraju“ Petra Pece Popovića

U Požarevcu predstavljena knjiga „Tragovi u beskraju“ Petra Pece Popovića

Foto: Urban City // B.P.

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu predstavljena je knjiga „Tragovi u beskraju“ autora Petra Pece Popovića u izdanju Književne opštine Vršac.

Goste Biblioteke Mihajla Pantića, urednika izdavačke kuće KOV Vršac i Petra Pecu Popovića, autora knjige predstavila je Vera Zarić Mitrović, direktorka.

Knjiga predstavlja omaž stranim i domaćim pop i rok muzičarima koji su ostavili dubok trag u svetskoj i domaćoj muzici. Prema rečima Mihajla Pantića, u pitanju su lirski eseji ili književni medaljoni o stranim pevačima poput Lu Rida, Džoa Kokera, Džonija Vintera, Leonarda Koena, Litl Ričarda, Čak Berija i dr. Kad su u pitanju pop i rok muzičari sa područja nekadašnje Jugoslavije u knjizi su, između ostalih, zastupljeni Arsen Dedić, Vladimir Savčić Čobi, Predrag Ivanović, Jovan Mišević, Jadranka Stojaković, Vlada Divljan, Nikola Karaklajić i dr.

U prepunoj sali biblioteke Peca Popović je veoma inspirativno govorio o istoriji rokenrola od samih početaka, duhu Beograda šezdesetih godina, o svom novinarskom i uredničkom radu, brojnim zanimljivim detaljima iz života čuvenih muzičkih zvezda.

Publika je bila u prilici da učestvuje u razgovoru i nabavi knjigu sa posvetom autora.

Fotografije pogledajte ovde.

KOMENTARIŠI