Dan prosvetnih radnika obeležen je u Požarevcu dodelom priznanja prosvetnim radnicima za ostvarene rezultate u vaspitno-obrazovnom radu, povelje za životno delo, kao i dodelom zahvalnica saradnicima koji su dali izuzetan doprinos u postizanju ukupnih rezultata u oblasti obrazovanja.

Nagrade je dodeljivao gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je ovom prilikom istakao da posao prosvetnih radnika između ostalog podrazumeva ocenjivanje znanja ali i njegovo prenošenje:

„Vrednost prosvetnog radnika ne meri se količinom informacija koje izrekne, već količinom znatiželje koje kod učenika podstakne. Vrhunska veština učitelja jeste da učini da i sami učenici na časovima pokušaju da gradivo  dopune, oplemene, pa i ako hoćete – dovedu u pitanje.   Izazvati na raspravu mlade ljude o lekcijama kojima ih podučavate siguran je put ka stvaranju sjajnih umova koji menjaju svet. Svi oni koje ćemo danas dodeljivanjem priznanja izdvojiti kao prve među jednakima u požarevačkoj prosveti su, siguran sam, oni učitelji, nastavnici i profesori čije sam vrline nabrojao. Grad Požarevac će, u skladu sa svojim mogućnostima i ingerencijama činiti sve da se stanje u prosveti još više unapredi, a prvenstveno vaš status u društvu.“

Nagradu za životno delo dobio je profesor LJubomir Milenković, dok su uručene i dve zahvalnice preduzećima koja su van nastavno-obrazovnog rada dali izuzetan doprinos u postizanju ukupnih rezultata u oblasti obrazovanja i to kompaniji „Minel-Еnim“, d.o.o. iz Smedereva i Regionalnoj privrednoj komori.

KOMENTARIŠI