U prepunoj sali Narodnog muzeja u Požarevcu održan koncert barokne muzike

U prepunoj sali Narodnog muzeja u Požarevcu održan koncert barokne muzike

Ovaj koncert je otvorio koncertnu sezonu “Od baroka, do danas”

U punoj sali Narodnog muzeja u Požarevcu, 22.9.2017. je održan koncert barokne muzike u organizaciji požarevačkog udruženja “Novi Zvučni Talas”.

Ovaj koncert je otvorio koncertnu sezonu “Od baroka, do danas” i prvi je u nizu od četiri koncerta ove sezone. Publika je bila u mogućnosti da čuje klasičnu muziku 16. i 17. veka koja se tada izvodila po dvorovima zemalja Zapadne Evrope.

Nastupali su Marija Vavić (flauta), Bojan Stević (gitara), Ivan Mladenović (harmonika), Dragana Mladenović (harmonika), Marija Lončar (violina), Branislav Stojanović (klavir) i Bojana Arsić (klavir). Pre izvođenja kompozicija, voditeljka programa je čitala zanimljive informacije o kompozitorima i muzici koja se izvodi.

Na ovaj način publika je bila u mogućnosti da bolje razume muziku ovog vremena.

Koncert je počeo solističkim instrumentima, a završio i kulminirao kvintetom koji je izveo aranžman poznatog Pahelbelovog kanona u de duru. Sledeći koncert sezone, pod nazivom “Koncert muzike klasicizma”, će se održati krajem oktobra u Narodnom muzeju u Požarevcu i publika će biti u mogućnosti da čuje klasičnu muziku iz perioda muzičkog klasicizma (17. i 18. vek).

KOMENTARIŠI