U prihvatilištu za pse i mačke u Požarevcu održana još jedna akcija...

U prihvatilištu za pse i mačke u Požarevcu održana još jedna akcija Udruženja „Ekološka svest“

Članovi udruženja "Ekološka svest" su ovog puta donirali sadnice hrasta i učestovali u njihovoj sadnji

„Stručnjaci kažu da je pošumljavanje najefikasniji, najjednostavniji i najjeftiniji način da se ublaže efekti klimatskih promena sa kojima se već suočavamo. Takođe je važno to da drveće stvara kiseonik i sprečava eroziju zemljišta, a doprinosi i kvalitetu pijaće vode. Bilo bi dobro kad bi svaki čovek svake godine posadio po nekoliko stabala, a mi smo odlučili da pređemo sa reči na dela“ – kaže Pavle Panić iz „Ekološke svesti“.

„Zadovoljni smo akcijom u Prihvatilištu jer znamo da se Zoran Milojković i Biljana Marjanović sa svojim timom bave teškim i plemenitim poslom zbrinjavanja pasa i mačaka lutalica, čineći našu neposrednu okolinu boljom i kvalitetnijom – a to je naš zajednički cilj.“

„Pozivamo sve građane da posete iznenađujuće lep ambijent Prihvatilišta za pse i mačke, da vide hrastove koje smo zasadili i da razmisle o udomljavanju neke od ovih umiljatih životinja“, rekli su volonteri „Ekološke svesti“.

„Ekološka svest“ tokom jeseni nastavlja sa doniranjem sadnica i pošumljavanjem, a naredne akcije biće u školama i drugim javnim ustanovama.

POVEZANE VESTI:

Grad Požarevac uređuje sve parkovske površine u gradu i menja oštećeni i dotrajali mobilijar

KOMENTARIŠI