Novi. 13. studijski album Bajage i „Instruktora“, „Ovaj svet se menja“, sa devet pesama, kao i prethodno izdanje „U sali lom“, zajednički objavljuju dve najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i „Kroacia rekords“ predstavljen je u četvrtak u RTS Klubu.

Momčilo Bajagić, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu pandemijom Kovida-19 i snimili izdanje gde većinu materijala čine pesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače ili za film, pozorište i TV.

FOTO: Gordan Jović, RTS

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića Tvoje oči i Moja draga, kao i Ja sam se ložio na tebe, koju je Bajaga napisao još kao član „Riblje čorbe“, zatim “Ni na nebu ni na zemlji – naslovna pesma iz istoimenog filma. Snimljena je i tema iz TV serije Otvorena vrata a numeri “Mladost” iz pozorišne predstave Ženidba i udadba je izmenjen tekst- gde će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno, izazvati posebne emocije…

Uz naslovnu pesmu “Ovaj svet se menja”, (koja otvara album i za koju će uskoro biti snimljen prvi spot), tu su još dve numere nastale ove godine, za film Hotel Beograd. Publici je već dobro poznata Darja, sa Milošem Bikovićem, a pesma Kako se to naziva čuje se u odjavnoj špici ovog ostvarenja.

FOTO: Gordan Jović, RTS

Na ovom albumu Bajage i instruktora gostuju i frontmen benda „Iri Ef- Em“ Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

Album je sniman, kao i prethodni, u „Studiju O“ Olivera Jovanovića, a bend je nastavio saradnju i sa čuvenim producentom Sašom Habićem.

Osim što je kao muzičar učestvovao na ovom Bajaginom albumu, Vukašin Marković je i potpisnik dizajna omota albuma- koncipiran je tako da podseća na stranice pasoša- putnu ispravu…

FOTO: Gordan Jović, RTS

„Naš menadžer Gane Pecikoza stalno nam je predlagao da snimimo ovako nešto. Nikada nisam pevao Ja sam se ložio na tebe, Moja draga, Tvoje oči, ljudi dosta vole pesmu iz Otvorenih vrata… Za vreme korone smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, ukapirali smo da jedino može da nas izvadi to da sednemo i nešto radimo. Pripremali smo album dva meseca, bili mesec dana u studiju, i mislim da smo na dobar način iskoristili ovo mrtvo vreme“, kaže Bajaga.

Koncertna promocija albuma će se odvijati u skladu sa situacijom vezano za kovid-19, jedan od prvih koncerata zakazan je za 17. oktobar u zemunskom klubu “Fest”.

Promocija novog albuma grupe Bajaga i instruktori OVAJ SVET SE MENJA

Promocija novog albuma grupe Bajaga i instruktori OVAJ SVET SE MENJA

Posted by Radio Beograd 202 on Четвртак, 08. октобар 2020.

KOMENTARIŠI