Objavljeno kako će đaci u školu naredne nedelje

Objavljeno kako će đaci u školu naredne nedelje

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio je da će se od ponedeljka, 13. decembra, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjivati prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema “Servis javnog zdravlja”, koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, u nedelji od 2. do 8. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.454 (0,19 odsto).

U osnovnim i srednjim školama ukupno je 13 (0,03 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 127 (0,31 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 15 (0,04 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz “Servisa za javno zdravlje”, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

KOMENTARIŠI