U toku prijave za Virtuelnu čajanku sa knjigom

U toku prijave za Virtuelnu čajanku sa knjigom

Foto: Urban City // B.P.

Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac poziva sve zainteresovane zavičajne pisce iz Požarevca, Kostolca i okolnih mesta da se prijave sa svojom pesmom ili kratkom pričom za Virtuelnu čajanku sa knjigom.

ČAJANKA SA KNjIGOM ili literarno druženje zavičajnih pisaca je zapravo nastavak tradicije koja je pre dosta godina, pokrenuta u kostolačkoj biblioteci, ali koja je obnovljena pre pet godina. Datum održavanja Čajanke je simboličan – 15. decembra se još od 2005. godine, širom sveta proslavlja Međunarodni dan čaja, ali je na taj dan, daleke 1953. godine, počela sa radom Biblioteka u Kostolcu. Obnavljanje ove lepe radionice ima za cilj da se zavičajnim piscima pruži prilika da predstave svoje stvaralaštvo jedni drugima.
Tema ovogodišnje Čajanke je „Zimsko veče“.

Video prilozi zavičajnih pisaca, na kojima oni čitaju svoje pesme ili priče, mogu biti napravljeni digitalnom kamerom ili mobilnim telefonom. Poželjno je da ne budu veće dužine od 10 minuta. Zavičajni pisci mogu zakazati i snimanje u prostorijama Biblioteke. Snimljeni video prilozi se dostavljaju Narodnoj biblioteci u Požarevcu ili njenom Ogranku u Kostolcu do 10. decembra.

Događaj će biti dostupan javnosti u sredu, 15. decembra 2021. godine, u 18 časova, na sajtu i FB stranici Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac.

Za više informacija i za zakazivanje snimanja video priloga pozovite na telefon: 012/241-515

KOMENTARIŠI